Руският президент Владимир Путин разговаря днес по телефона с германската канцлерка

...
Руският президент Владимир Путин разговаря днес по телефона с германската канцлерка
Коментари Харесай

Путин пред Меркел: Западни страни навредиха на мирното уреждане на сирийската криза

Руският президент Владимир Путин беседва през днешния ден по телефона с немската канцлерка Ангела Меркел за обстановката към Сирия и тръбопровода " Северен поток 2 ", предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин е споделил на Меркел, че предвожданите от Съединени американски щати въздушни удари в Сирия са нарушили интернационалното право и са навредили на мирния развой.

" Обсъдено беше изострянето на ситуацията в Сирия и към нея. Президентът на Русия още веднъж акцентира, че дейностите на групата западни страни, направила акт на експанзия против Сирийската арабска република, жестоко са нарушили нормите на интернационалното право, в това число устава на Организация на обединените нации, и сериозно са навредили на процеса на спокойно споразумяване на сирийската рецесия ", съобщи Кремъл.

Путин и Меркел са изтъкнали " значимостта от осъществяване на обстойно и обективно разследване от намиращата се в Сирия задача на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО)Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обвинения на Съединени американски щати и Англия, че Русия води акция на световен кибершпионаж. Не разбираме на какво се дължат те, уточни той.

Вчера Вашингтон и Лондон оповестиха, че хакери, подкрепяни от Русия, са заразили компютърни рутери на държавни организации, компании и основни инфраструктури по целия свят.
На пресконфереция Песков сподели, че обвиненията не са съпроводени от някакви доказателства. " Както преди, никой не си дава труда - нито сътрудниците от Съединени американски щати, нито сътрудниците от Англия - да потърси някаква, дори напълно слаба обосновка ", акцентира той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР